verhaal
een verhaal
van verbinding, product & ambacht.
We nemen je mee in onze wereld van pure gerechten, geïnspireerd op de Baskische keuken en met ónze eigen twist. Zorgvuldig uitgekozen wijnen, en een sfeer die warm en ongedwongen aanvoelt.

FOUNDERS
sam & nina
Wat begon met een gezamenlijke droom mondde uit in de realiteit. Elk met zijn eigen sterktes zetten Sam en Nina hun visie over food en experience op de culinaire kaart. Met een stevige dosis rock and roll en vooral heel veel goesting en wederzijds respect.


Sam
Chef, ondernemer en creatieve geest met een zwak voor smaak en beleving. Door zijn aderen stroomt passie, rock & roll en een liefde voor het betere vlees – het liefst dichtgeschroeid door de vlammen van een Baskische asador. Altijd een idee vooruit, altijd met volle overtuiging. Een fan van het leven en iemand die zijn wereld weet te delen alsof je er middenin zit.


NINA
Kreeg de liefde voor de horeca en food met de paplepel ingelepeld. Een pragmatische denker die BASK niet enkel runt, maar er elke dag opnieuw aan bouwt. Met haar scherpe blik en oog voor detail zorgt ze ervoor dat alles smooth verloopt. Ze ziet het grotere geheel, maar ook de allerkleinste details, weet precies wie waar in het team moet staan om uit te blinken en durft keuzes te maken die écht het verschil maken.
de ziel van bask
Aquí, todos somos parte de la mesa.
De slager, de boer, de visser, de wijnmaker, de chef — allemaal deel van onze tafel.
Hun vakmanschap, hun energie, hun geloof in smaak. Zonder hen geen BASK.

ferme le devant
de boerderij als hartslag van bask.


Hoe hard je de techniek ook onder de knie hebt, als je niet over goed gereedschap beschikt, sta je nergens. Bij BASK koken we met eerlijke, kwalitatieve producten en volgen we het tempo van de natuur. Geen massaproductie, geen compromissen. Op onze eigen boerderij – Ferme Le Devant – nemen we het volledige proces in eigen handen. Diep verscholen in een pittoresk stukje Frankrijk kweken we al enkele jaren onze eigen Bressekippen, parelhoenen en Bayeux varkens. Met veel zorg, overtuiging en geduld.

ONZE KLEINE B(R)UUR
TABERNA
BASK
Iets verderop - gelegen aan het water van het bruisende Ledeberg - vind je onze kleine b(r)uur: Taberna Bask. Een pintxos bar zoals in het hart van het Baskenland, maar dan met een flinke draai eigenzinnigheid en gedurfde combinaties. Geen reservaties, wel een plaats waar je op ieder moment kan binnenspringen met je amigos.
de beleving bij bask
Bij BASK draait het om meer dan wat er op het bord ligt. Het gaat om gevoel, om vuur, om de connectie tussen mens en product.

praktisch
READY TO ROLL?
Of je nu al zeker bent van je tafel, of gewoon wat praktische zaken wil checken — hier vind je alles wat je nodig hebt om relaxed aan tafel te schuiven.
Zin gekregen? Claim je tafel – we’ll keep it warm.
reserveren

Van openingsuren tot hoe je er geraakt — alles wat handig is om vooraf te weten.
praktisch
check it out




